Corona maatregelen binnen sporten

Corona maatregelen en veelgestelde vragen

Update 26 juni 2021

Hoeveel mensen kunnen er tegelijk naar binnen?
Voor fitness geldt: ieder kwartier laten we een maximaal aantal personen binnen, zodat er volgens de RIVM richtlijnen nooit teveel mensen binnen zijn. Deze aantallen kunnen per club verschillen en worden aangegeven in de app.

Tijdens het sporten dienen volwassenen vanaf 18 jaar 1,5 afstand te houden. Tijdens contactsporten hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden, bijvoorbeeld tijdens het boksen.

Hoe is het met de hygiëne gesteld?
Na gebruik maak je de materialen die je hebt gebruikt zelf schoon. De schoonmaakmiddelen worden hiervoor beschikbaar gesteld. Ieder uur wordt er door onze medewerkers extra schoongemaakt en worden de gebruikte materialen gedesinfecteerd.

Hoe zit het met omkleden, gebruik van douches en andere zaken?
De kleedkamers, douches en wellness zijn geopend voor sporters. Ook voor onze zwemactiviteiten is er de mogelijkheid om je kleding op te bergen in een van de kleedkamers. Douchen is toegestaan voor gebruikers van het zwembad.

Kan ik gebruik maken van de klimwand in Breda?
Onze klimwand in Breda is geopend op basis van reservering. Reserveren is telefonisch mogelijk. Om vrij te kunnen klimmen dien je in het bezit te zijn van een veiligzekerbewijs.

Kan ik eten en drinken bestellen in jullie horecaruimtes?
Onze horeca binnen en buiten zijn geopend volgens onze reguliere openingstijden. Een zitplaats is verplicht en per tafel zijn maximaal 4 personen toegestaan. Voor het gebruik van de horeca is een registratie verplicht, middels de te scannen QR-code op de tafels.

Hoe is het met de luchtbehandeling geregeld?
Wij volgen de adviezen van de overheid en het RIVM op.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje is vanaf 26 juni niet meer verplicht.

Wat tennis betreft, is het volgende toegestaan:

– Enkel spel senioren
– Enkel spel junioren
– Dubbel spel junioren
– Dubbel spel senioren, maar geen partijtje of competitie.
– Tennistrainingen mogen doorgaan met maximaal 4 personen (exclusief tennistrainer, mits rekening wordt gehouden met 1,5 meter)

Squash
Tijdens het squashen hoeft er géén 1,5 meter afstand meer gehouden te worden. Buiten de baan dient er 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Hoe reserveer ik een les/activiteit?
Je kunt alleen lessen reserveren via de Arendse App. Download nu de Arendse App voor iOS of Android.

Welke activiteiten kan ik allemaal reserveren?
Om gebruik te maken van de fitness en de groepslessen is reserveren verplicht.

Kan ik ook het BIOCIRCUIT reserveren?
Ja, dat kan. Het BIOCIRCUIT in Breda, Oosterhout en Tilburg is vanaf 19 mei weer in gebruik en corona-proof gemaakt. Je dient hiervoor een blok fitness te reserveren via de Arendse App. Je kunt vervolgens op de club gebruik maken van het BIOCIRCUIT.

Hoe werkt het reserveren van kinderopvang?
Aangezien je maar één les per dag kunt boeken, is het niet mogelijk om zowel een les als kinderopvang tegelijk te reserveren. Je dient voor de kinderopvang telefonisch contact op te nemen met de club. Onze collega’s reserveren dan de kinderopvang van je.

Het reserveren lukt me niet. Hoe krijg ik dit werkend?
Als het goed is heb je toen je lid werd, een uitnodiging gehad om een Mywellness account aan te maken. Mocht je deze niet meer hebben, bel dan even naar de club waar je sport. Onze receptiemedewerkers sturen je dan een link waarmee je de login kunt aanmaken. Met je Mywellness account kun je lessen reserveren via de Arendse App.
Let op: kies niet zelf voor ‘maak een mywellnessaccount aan’.

Hoeveel activiteiten kan ik vooruit plannen?
Je kunt 2 activiteiten vooruit plannen, waarvan maximaal één per dag.

Ik heb geen smartphone. Hoe kan ik reserveren?
Het makkelijkst is om je activiteiten via de Arendse App te reserveren. Heb je geen smartphone, dan is het mogelijk om op de club via de Mywellness paal je volgende activiteit te reserveren.

Hoe zit het als ik niet kan komen sporten?
Kun je niet komen sporten, maar heb je wel een training gereserveerd? Dan is afmelden verplicht. Na afmelding kun je weer een nieuwe sessie inplannen.

Hoe maak ik het lesrooster overzichtelijker?
Omdat je vanaf 19 mei voor de fitness en groepslessen moet reserveren, kan het rooster in de Arendse App er nogal vol uitzien. Om overzicht te creëren, is het mogelijk een filter aan te maken. Tik hiervoor in het groepslesrooster op de 3 streepjes en vervolgens op ‘+’. In het volgende scherm geef je de filter een naam en selecteer je de filters naar keuze. Daarna is de filter opgeslagen en kun je hem de volgende keer ook weer gebruiken.