Verbouwing Arendse Dongen

LIVEBLOG: Verbouwing Arendse health club Dongen

Zoals je wellicht al hebt gehoord of gezien, zijn we in Dongen aan de Doelstraat druk bezig met de nieuwbouw en uitbreiding van maar liefst 700 m2! Als alles volgens plan verloopt, zal hier in juni 2019 een nieuw overdekt zwembad worden gerealiseerd met compleet nieuwe (para)medische afdeling. In deze (para)medische afdeling is er ruimte voor fysiotherapie, leefstijlcoaches, diëtetiek, sportartsen, personal training en meer. Naast het zwembad en de (para)medische afdeling komt er een nieuwe wellness inclusief sauna’s, stoombad, infraroodsauna, douches, kleedkamers en relaxruimte. Arendse health club Dongen wordt hiermee de meest luxe en uitgebreide health club in de regio!

In deze blog houden we jullie stap voor stap op de hoogte van alle ontwikkelingen:

9 april
Er is een super energiezuinige luchtbehandelingskast geplaatst. Deze kast heeft een zogenaamd warmteterugwin-systeem dat gekoppeld wordt aan een warmtepomp. Met dit systeem wordt er optimaal gebruik gemaakt van alle energie die vrijkomt uit het vochtige zwembad. De 700 m2 nieuwbouw is volledig zonder gas en is daarmee het eerste zwembad uit de regio dat zonder gas opgewarmd wordt.

Luchtbehandelingskast Arendse Dongen

5 april
De binnenmuren van onze 700 m2 grote nieuwbouw zijn bijna allemaal op hoogte en de ruimtes worden al goed zichtbaar.

Zwembad Arendse Dongen

1 april
De 3D-tekening van onze (para)medische afdeling is af. In deze afdeling is er ruimte voor fysiotherapie, leefstijlcoaches, diëtetiek, sportartsen, personal training en meer!

Paramedische afdeling

28 maart
De binnenmuren zijn ondertussen geplaatst en er wordt druk gewerkt aan het plaatsen van de kozijnen.

Zwembad Arendse Dongen

25 maart
Het bouwbord is geplaatst! Hier vind je een overzicht van onze partners die deze nieuwbouw realiseren. Wij werken o.a. met:

Oome Raamsdonk
Marquart Architecten
HMT Bouwtechniek
Lotec
KIN Installatietechniek
Cornelissen Elektrotechniek
Loodgietersbedrijf Klerx
Crielaard Tegelwerken
Systemflex

Bouwbord Dongen

Update 29-03: er wordt momenteel gekeken naar een betere plaats voor het bouwbord zodat de oversteek overzichtelijk en veiliger wordt.

21 maart
De staalconstructie is af en de dakplaten van het overdekte zwembad zijn geplaatst.

Zwembad Arendse Dongen

15 maart
De definitieve 3D-tekeningen van onze vernieuwde wellness zijn af. Zie jij jezelf hier al relaxen over een aantal maanden?

Wellness Arendse Dongen

12 maart
De bak van het zwembad is af, de vloer is gestort en we zijn begonnen met de staalconstructie van de nieuwbouw.

Staalconstructie zwembad Dongen

1 maart
De fundering is deze week afgemaakt en vandaag is het beton voor de vloer gestort.

Betonnen vloer zwembad Dongen

19 februari
Het zwembad in Dongen is helemaal gevuld! We zijn nu uit de grond en gaan beginnen met de rest van de nieuwbouw.

Zwembad Dongen gevuld

12 februari
Er zit al water in ons nieuwe zwembad! Dit water is bedoeld om de juiste vorm in de bak van het zwembad te krijgen zodat de metselaars kunnen beginnen met de ombouw.

Water zwembad Dongen

6 februari
Vanochtend vroeg zijn we begonnen met het plaatsen van de bak van het zwembad. Dit geeft al een goed beeld van hoe het zwembad eruit komt te zien.

Zwembad Arendse Dongen

25 januari
De betonvlechters zijn afgelopen week druk bezig geweest met het maken van een stabiele basis voor de bak van het zwembad. De eerste betonlaag is inmiddels gestort en je kunt nu duidelijk de afmetingen van het zwembad zien.

Fundering zwembad Arendse Dongen

19 januari
Ondanks de vele regen afgelopen week is er hard gewerkt in Dongen. Het gat is gegraven en de bak van het zwembad kan binnenkort worden geplaatst.

Gat zwembad Dongen

19 december 2018
De verbouwing is begonnen! De oude tennisbaan is nu een grote zandbak geworden en de komende tijd wordt er hard gewerkt aan het grondwerk.

Start verbouwing Arendse Dongen