pasta pesto

Arendse Health Food: volkorenpasta en zelfgemaakte pesto

Rubriek Arendse Health Food

Deze week in de rurbiek Arendse Health Food: volkorenpasta en zelfgemaakte pesto! Een gezonde en goedgevulde maaltijd, ideaal als lunch of diner.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram volkoren penne
  • 250 gram peultjes
  • 200 gram tuinerwten
  • 400 gram spinazie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 25 gram basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 4,5 eetlepels water
  • 75 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 rode uien
  • 250 gram warm gerookte zalm

Zo maak je het klaar

1. Kook de pasta al dente. Dop intussen de peultjes en kook deze samen met de tuinerwten de laatste 4 minuten mee met de pasta.
2. Rasp de citroen en pers de vrucht uit. Doe de helft van de spinazie, de tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, het citroenrasp en-sap, 20 gram basilicum, de pijnboompitten en water in een grote kom. Pureer met een staafmixer, voeg de laatste helft van de spinazie toe en pureer tot een gladde pesto. Roer de kaas erdoor.
3. Snijd de uien in halve ringen, fruit de ui in olijfolie glazig. Voeg de pasta, peulen, tuinerwten en pesto toe in de pan, verwarm 3 minuten. Breng op smaak met peper. Breek de zalm met twee vorken in stukken en schep door de pasta.
4. Schep in pastaborden en garneer met de rest van de basilicum.

Eet smakelijk!

Diëtetiek

Wil jij jouw leefstijl graag veranderen? Onze diëtisten kunnen je hierbij helpen! De begeleiding hiervan vraagt niet alleen om advies op het gebied van voeding en bewegen, maar vooral om leefstijlbegeleiding.

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

    Tags