Leefstijlcursus Arendse

Mijn vriend Tony Chocolonely kwam er niet meer in!

Zo’n anderhalf jaar geleden stapte ik over naar de andere kant van de 50. Een leeftijd die me niet alleen had verrijkt met een hoop ervaring en wijsheid maar me ook deed beseffen dat ik er met elke vijf jaar een broekmaat bij had gekregen. Ik sjouwde intussen een kind van 9 en een kleine beagle extra mee (letterlijk dan hè).

Montignac, Atkins, Sonja Bakker waren door de jaren heen vrienden geworden om ze na verloop van tijd weer gauw te ontvrienden. En steeds weer viel ik terug in mijn oude patroon en kreeg de kilo’s er met rente bij. Hoe had ik het zover kunnen laten komen?!

Nu ben ik van huis uit geen sportvrouw, ik ben er ook niet mee opgegroeid. Ik ben niet gezegend met een atletisch lichaam en heb niet zo’n best uithoudingsvermogen. Alhoewel, als het gaat over eten ben ik niet te stoppen. Maar ook ik weet als geen ander dat meer bewegen helpt om vet te verbranden en een strakker lijf te krijgen. Maar hoe ging ik dat aanpakken?

In december, net een dag of vijf voor het grootste vreetfeest van het jaar, ging de knop helemaal om. Ik ging wat Googelen en vond de leefstijlcursus ‘Nederland in beweging’ van Arendse health club. Het sporten in groepsverband met gelijkgestemden onder begeleiding van een trainer en diëtiste leek me een buitenkans. Met een BMI van 30 en hoger kon je meedoen. Gelukkig voldeed ik helemaal aan deze eis, daar had ik immers de afgelopen jaren enorm mijn best voor gedaan. De aanmelding was gedaan.

Van de ene op de andere dag je leefstijl aanpassen vond ik wel moeilijk. Mijn vriend Tony Chocolony met wie ik zoveel lief en leed had gedeeld kwam er niet meer in. Ik ging vervanging zoeken in gezond eten voor die lastige momenten. Noten, (gedroogde) vruchten, bananen, eieren, kleine paprika’s en nog veel meer. Ik heb zelfs mijn eigen proteïne repen gemaakt, die waren overigens niet te hachelen.

Ondertussen waren de groepslessen onder leiding van trainer Jorik al gestart. De optimist in mij heeft na één keer sporten ook het idee al ineens een veel strakker lijf te hebben. Dus gelijk shoppen voor een sportieve outfit waar ik mee voor de dag kan komen.

Op het moment dat ik dit schrijf zijn de eerste zes weken om. Zes weken waarin ik inmiddels zo’n kilo of vijf kwijt ben. Cardiotraining is soms wel wat saai maar gelukkig kunnen we binnen de groep nog weleens wat afspreken om samen te gaan, dat maakt het toch wat gezelliger. Pink Boxing daarentegen is erg leuk!

Ik probeer drie keer per week te sporten. Ook al kan ik soms niet echt een vol uur, ik probeer er toch alles uit te halen. We hebben een leuke groep en ik hoop dat ook zij het gaan volhouden om na ‘Nederland in beweging’ door te gaan met sporten.

Namens de Nederland in Beweging groep in Oosterhout,

Groetjes, Esther van der Broek

Meedoen met Nederland in Beweging?

In april starten we weer met een nieuwe lichting Nederland in Beweging. Wil jij hieraan meedoen en je leefstijl omgooien? Laat dan hieronder je gegevens achter. Een van onze collega’s neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om een kennismaking in te plannen.

Kies hieronder je vestiging:

Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.