Wat te doen tegen spierpijn?

Tips om spierpijn te verzachten

Veel mensen beschouwen spierpijn na het sporten als de ultieme beloning van hun inspanning. Pijnlijke spieren zijn namelijk een teken dat de work-out effect heeft gehad en dat je spiermassa aan het opbouwen bent. Toch kan spierpijn erg vervelend zijn, zeker als het je belemmert in je dagelijkse beweging. Gelukkig kun je zelf heel wat doen om spierpijn te verzachten.

5 tips voor het verminderen en voorkomen van spierpijn!

Tip 1: Start met een warming-up, eindig met een cooling-down
Kom je bij ons sporten? Begin dan altijd met een goede warming-up en neem de tijd voor een cooling-down. Dit is heel belangrijk, want zo maak je de spieren rustig los wat helpt met het overschakelen van de ruststand naar de actieve stand. Een cooling-down heeft het omgekeerde effect: je lichaam koelt af waardoor je spieren weer naar de ruststand gaan. Mocht je tips willen ontvangen voor een goede warming-up en cooling-down, vraag dit aan één van onze fitnessdocenten!

Tip 2: Regelmatig bewegen, maar neem ook rust
Probeer regelmatig te bewegen zonder dat je spieren overbelast raken. Als je spierpijn hebt, is het belangrijk om je spieren tijd voor herstel te geven. Een spiergroep heeft ongeveer 48 tot 72 uur nodig om te herstellen. Een keertje sporten met spierpijn is heus niet erg, maar het is onverstandig om dit elke week te doen. Dit kan leiden tot overbelasting.

Neem een warme douche of bad
Lekker warm douchen na het sporten, heerlijk. Dit kan al flink helpen om spierpijn tegen te gaan. Ook een massage kan helpen de doorbloeding van de spieren te stimuleren, waardoor de pijn sneller afneemt.

Tip 4: Eet je eiwitten
Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sterk en gezond blijven. Ook ondersteunen ze het herstel van je spieren na overbelasting. Door eiwitrijk voedsel te eten en drinken, kun je spierpijn al flink verminderen. Eiwitten haal je uit voeding als kip, kalkoen, biefstuk, vis, kwark, eiwitshakes en repen en natuurlijk een doodgewoon eitje.

Tip 5: Zorg voor een goede lichaamshouding
Je kent het wel: spierpijn in je nek of schouders na een lange dag achter je computer. Zit je vaak, dan is een goede lichaamshouding erg belangrijk. Zorg voor een rechte rug en ontspannen schouders. Dit doe je door je bureau en bureaustoel af te stellen op jouw ideale hoogte, waarbij je beide benen op de grond staan en je armen ontspannen op het bureau leunen. Ook is het goed om af en toe even weg te lopen van je werkplek.

Vraag hier je try-out aan!

Ben je op zoek naar een health club waar je je thuis voelt, waar je nog echt persoonlijke aandacht krijgt en waar je je doelen behaalt? Maak dan gebruik van onze try-out. Voor slechts € 10,- kun je kennismaken met onze faciliteiten, medewerkers en werkwijze.

Plan via onderstaand contactformulier jouw try-out in en ervaar ons zelf.

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.