Boxing Conditioning

Zondag uitslapen? Vergeet het maar!

Het is zondagochtend acht uur. De wekker gaat. Eruit, ontbijten, wassen, aankleden en naar Arendse Oosterhout. Boxing Conditioning staat op het programma. Inchecken aan de balie, omkleden en naar beneden voor de warming-up.

Bij binnenkomst is Walid nog bezig een groep buikspiertraining te geven. Even een korte groet en weer verder. Na 15 minuten op de crosstrainer is het tijd om naar de groepszaal boven te gaan. Wachtend in de gang zien we de vaste deelnemers van de les weer. Even bijkletsen, een geintje maken en de windsels voor het boksen alvast omdoen.

De les begint om half elf met de gebruikelijke warming-up. Schaduwboksen voor de spiegel voor de ene en lichtjes losslaan op de bokszak voor de andere helft van de groep. Na een poosje wisselen de groepjes van oefening.

Daarna is het tijd om duo’s te vormen. We moesten zelf combinaties verzinnen en die op elkaars handschoenen oefenen. Vervolgens liet Walid ons een combinatie zien die we na moesten doen. Deze combinatie kwam daarna weer terug tijdens de conditietraining van de les.

De conditietraining kan variëren. Als de groep wat groter is dan wordt hij opgesplitst in twee groepen, waarvan er een op de bokszakken traint en de andere groep de combinaties doet. Dit wordt dan afgewisseld met oefeningen zoals sit-ups, squats en burpees. Als de groep klein is gaan we tegelijk met de combinaties en de oefeningen aan de slag.

Dan is het tijd om even wat te drinken terwijl Walid ondertussen een circuitje uitzet. Dit zijn verschillende explosieve oefeningen die per onderdeel ongeveer 30 seconden duren. Als we de oefeningen hebben gehad is er tijd voor een korte drinkpauze waarna we weer verder gaan met de volgende ronde.

Als afsluiter doen we vaak nog een soort tikkertje. Het is dan de bedoeling om de schouders van je tegenstander aan te tikken, waarbij diegene zich mag verdedigen. Wie de meeste treffers heeft, wint. Na 45 minuten beginnen we, moe maar voldaan, aan de cooling down.

Af en toe zijn de lessen best wel pittig en moet ik echt even op adem komen tussendoor. Walid moedigt je dan weer aan en weet je telkens weer te motiveren om toch verder te gaan. Die positieve energie van Walid en de leuke groep zorgen er iedere week weer voor dat ik erbij ben.

Ik kan een lesje Boxing Conditioning aan iedereen aanraden!

Groeten, Ron van Os

Boxing Conditioning meedoen?

Wil je zelf een keertje meedoen met een les Boxing Conditioning? Dat kan. Vraag via onderstaand formulier een proefles aan en ervaar het zelf!

    Ben je lid bij ons?

    JaNee

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.