Zwemmen met fibromyalgie

Zwemmen is zeer effectief gebleken bij fibromyalgie. Het verlicht de pijn en verbetert de kwaliteit van leven van patiënten, zo is uit verschillende onderzoeken gebleken.

Wat is fibromyalgie?
Fibromyalgie is een vorm van reuma die actief is in de spieren en in het bindweefsel. Dit gaat gepaard met chronische pijn en stijfheid, die over het hele lichaam verspreid is. Daarnaast kunnen slapeloosheid, vermoeidheid, geheugenproblemen en stemmingswisselingen optreden.

De voordelen van zwemmen met fibromyalgie:
✔ Je lichaam is gewichtloos
✔ Bewegingen worden makkelijker uitgevoerd
✔ Vermindering van stress
✔ Je wordt je bewust van je lichaam
✔ Inspanning én ontspanning
✔ Werken aan de algemene conditie

Wat houdt de les in?

In deze 45 minuten durende les werk je onder begeleiding van een instructeur aan je algemene conditie, lenigheid en kracht. De les vindt plaats in een verwarmd zwembad (32 ºC) en door de weerstand van het water train je diverse spiergroepen tegelijk. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af, gevolgd door totale ontspanning.

Tijden zwemmen met fibromyalgie
Breda: dinsdag 13.30 – 14.15 uur
Dongen: dinsdag 15.00 – 15.45 uur
Oosterhout: donderdag 13:30 – 14:15 uur
Raamsdonksveer: maandag 14.00 – 14.45 uur

Proefles meedoen?

Heb je interesse in zwemmen met fibromyalgie en wil je een proefles meedoen? Laat dan je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een proefles in te plannen.

    Bij het invullen van dit formulier ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming.